12 Ekim 2011 Çarşamba

Ders :Hayal Kırıklıkları. Konu : Beklentiler.

Beklenildiği gibi bir eleme grubunu daha play-off'a kalarak sonlandırdık geçtiğimiz gün, aslında grup içi dengelerin çok net belli oldugu ve evdeki hesabın düz mantık çerçevesinde yapıldıgında çarşıya uyacağı ortadaydı. Grup kuraları çekildiğinde "Rakibimiz Almanya!" dediğimizde yalpalamıştık daha yolun başında, Almanya'dan sana rakip değil ancak örnek olur! Onları örnek almak yerine rakip olarak gördüğümüzde neler olacağını "acı vatandan acı tecrübeler" başlığı altında görmüştük.

Asıl rakibimiz Belçika'ydı, yeniden yapılanmanın meyvelerini bu genç jenerasyonunda olgunlaştırmaya çalışan Belçika farkında olmadığımız bir tehlikeydi bizim için, Kadıköyde oynadığımız ilk maçta tecrübesizliklerinden dolayı kaybetmişlerdi ve biz çok ciddiye almamıştık. Hala rakibimiz Almanya'ydı, onların maç sonuçları beklenip kıyaslamalar yapılıyordu.

Bu yanılgıdan grubun son maçına kadar vazgeçmedik, en iyi ikincilik umudu aşılandı hepimize, içerde Almanya'dan en kötü bir puan alırız gözüyle bakıldı, etrafımdaki insanlar "-Almanlar işi garantiledi, çıkıp yeneriz" düz mantığında hareket edip en iyi ikincilik aşısının tesirinde beklenti içersindeydiler.

Tarih boyunca İngilizler, Almanları en çok zorlayan, aralarında ciddi rekabet olan deyim yerindeyse "Avrupa'nın Derbysi" ciddiyetinde maçlar oynadılar ve sonunda pes edip "Futbol sonunda Almanların kazandığı bir oyundur" dediler, biz öyle bir milletiz ki İngilizlere tarihimizde henüz golümüz yoktur fakat Almanya galibiyetinin hayaliyle yaşarız.



Öyle ki beklentileri normal seviyeye çektiğimizde herşey o kadar basit gözüküyor ki, tıpkı Almanların oynadığı futbol kadar basit, dikine kaleye doğru ve sonuca yönelik!

Grubumuzun son iki kader maçlarına baktığımızda;

Belçika - Kazakistan
Türkiye - Almanya

ve

Almanya - Belçika
Türkiye - Azerbaycan

Maçlarının olduğunu hatırlayalım, gerçekçi olup "Hiddink gibi düşündüğümüzde" Almanya'nın bizi yeneceğini düşünüp Belçika'nın Kazakistan galibiyetini elde ettiğini varsayıp;

-Ulan biz içerde Azerbaycan'ı hertürlü yeneriz zaten, Almanlar kaybetmez nasıl olsa diye evde bi hesap yapsan dünyanın hangi çarşısına gidersen git borçlu çıkmazsın!

Fikstür kaderin cilvesiyle esas rakibimiz Belçika'yı son maçta Almanların kucağına atıp "işte hendek, işte deve!" demiş zaten, anlayacağın adamların işi yaş usta. Beklentilerini olağan seviyeye çekersen biz başarılı bir grup elemesinden geçtik.

Herhangi bir turnuvaya katılmadığımız sürece beklentileri düşük tutalım, hayallere kapılıp kırıklarıyla uğraşmayalım, turnuvaya katıldığımız zaman beklenti ister istemez yükselir aslında fakat ordada 75 dakika da olsa beklentileri düşük tutalım gözüm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder