8 Aralık 2011 Perşembe

Özel Yetkili Fransız



Dünya'nın en büyük ikinci futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi! Herkesin saygı gösterdiği, final maçında her yıl milyarlarca insanı televizyon başına bağlayan bir turnuvadan söz ediyoruz. Herhalde bu kısa tanımdan sonra önünüzü iliklemişsinizdir çünkü tanıtım müziği bile milyonlarca insanın kanını kaynattığını düşünürsek, böyle bir organizasyonun içinde bulunmak bile başlı başına gurur kaynağıdır.

Adı üzerinde Şampiyonların ligi olması gerekirken, Özel Yetkili bir Fransız çıkıp "Diğer takımların da bu pastadan pay alıp büyümeye, bu arenaya çıkıp mücadele etmeye hakkı var." diye yeni bir oluşumun startını verdi adeta! 

Bu Şampiyonlar Ligi'nin tarihinde yapılmış en büyük hatadır! 
Neden mi?
İşte o takımlardan biri ve Şampiyonlar Ligi marka değerine çektiği inanılmaz cila;

Geçtiğimiz gün oynanan Zagreb - Lyon maçında yaşanan tuhaf olaylar, Ajax'ın verilmeyen nizami golleri derken Fransız ekibi Lyon mucizevi bir şekilde ikinci tura yükseldi/uçtu!  Birbirimizi kandırmaya gerek yok, şike nedir? nasıl yapılır? Sorusuna en güzel şekil A1 oldu Zagreb takımı, ülkemizde hala aklı bulanık kişilere tekrardan örnek gösteriyorum bakın şike budur, böyle yapılır 


( Zagreb'li defans oyuncusunun maçtan önce bahis yaptığı, kuponu da elinde olduğu fotoğraflarda gayet açık ve net! )

Dipnot; Marsilya'nın 2-0'dan 2-3'e efsanevi dönüşünün de bu Özel Yetkili Fransız'ın sayesinde çok temiz bir geri dönüş hikayesi olduğunu düşünmüyorum, o kadar bulandırdılar çünkü futbolu!

Şampiyonlar Ligi en az Dünya Kupası kadar ciddi bir turnuvadır. Çok açık bir şekilde söyliyim Şampiyonlar Ligi'nde şike yapmak gerçekten göt isterdi zamanında..
Hala da öyle hatta!
Şike yapmak için Özel Yetkili Fransız gibi baştan aşağı GÖT olmak gerekir elbette!
En azından duruşları sağlam, tarihleri şan ile dolu bazı takımlar bu turnuvaya saygılarını gösterdiler, rezil olup daha gruplarda elenmeyi göze alarak.
Ajax gibi köklü bir takımı harcadılar, sırf Özel Yetkili Fransız öyle buyurdu diye!
Manchester United gibi mesela!
İngiliz lobisi yok muydu? Kralını yaparlardı isteseler.
Paraları mı yok Basel'e yedirecek?
Böyle vasıfsız takımları Şampiyonlar Ligine alarak hatanın kralını yapmıştır Özel Yetkili Fransız!

Henüz bitmedi, bir de bu fotoğraf var;


( Son dakikada Henry'nin yaptığı bu elle müdahaleyi görmeyip Fransa'nın son saniye golüyle Dünya Kupasına katılmasına, başka bir deyişle İrlanda'nın Dünya Kupasına katılamamasına sebep olundu bu Özel Yetkili Fransız'ın döneminde yine! )

Bitti mi sanıyorsunuz? 
Hayır



( Yakın tarihte Euro 2016'yı düzenlemek için aday ülkelerin sayısı 2'ye indirildiğinde finale Türkiye ve Fransa kalmıştı, 1 oy farkla burun farkıyla kazanan Fransa olmuştu! Kimin burnuydu acaba o? )

Durmak yok, yola devam!

2011 Temmuz

Fenerbahçe'nin şike iddialarına adı karıştığı, basında haberleri fazlasıyla çıktığı, Metris'te başkanı ve yöneticileri olduğu için henüz iddianame bile hazırlanmamışken "Marka Değeri"ne zarar gelebileceği için ( Zagreb'li oyuncunun Şampiyonlar Liginde şike yapması zarar getirmiyor ne hikmetse, soruşturma bile başlatılmamış o maç için! ) Şampiyonlar Liginden men ediliyor!

İşin daha komiği gizli tapeleri gün yüzüne hala çıkmamış olan, şike ve teşvik olaylarında adı geçerken Trabzonspor davet ediliyor!
Geçtiğimiz günlerde iddianame açıklandı,  Ağustos ayında iddianame bile ortada yokken Fenerbahçe'yi marka değerini düşündüğü için Zero Tolerance diye almadığı Şampiyonlar Liginde mücadele ettirdiği Trabzonspor'un da adı geçiyor açıklanan iddianamede, başkanı futbol müsabakasını hiç bir stadyumdan izleyemiyor artık ve o takım 2 maçta teşvik primi göndermekle suçlanıyor!


Özel Yetkili Fransız şöyle buyurdu;
İddianame yeni açıklandı, bekliyoruz!

Soruyorum; 
Ağustos'ta neye göre, kime göre karar aldınız öyleyse?

Söylüyorum;
Senin içinde düpedüz Fransız çocuklarını kolladığın, Avrupa'nın gözü önünde şike yapılmasına müsade ettiğin, hakkında soruşturma bile başlatmadığın Şampiyonlar Liginden çok daha temizdir FENERBAHÇE!

VA TE FAİRE FOUTRE PLATİNİ!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder